Klipp er och skaffa ett jobb!

januari 21, 2009

Alliansfritt Sverige läser jag att Moderata ungdomsförbundet planerar en manifestation till stöd för Israel. När jag luskar vidare i saken hittar jag ett minst sagt snedvridet påstående från ungmoderaterna, nämligen att ”De senaste uppkomna händelserna i Gaza har visat oss att terrorn även finns i Sverige.” Att judiska församlingar attackerats ska naturligtvis fördömas, men att anordna en ”Ljusmanifestation till stöd för Israel” är att göra exakt misstag som gärningsmännen bakom de nämnda attackerna – nämligen att klumpa ihop judendomen och Israels agerande.

Och hey, vadå händelserna i Gaza och terrorn i Sverige? Snacka om oproportionerligt. För hur fel det än må vara att judar och/eller israeler utsätts för attacker av olika slag kan man inte bortse från det faktum att övergreppen på Palestina är betydligt grövre.

Men det är MUF vi talar om, så jag höjer inte nämnvärt på ögonbrynen. Däremot påminns jag om en annan osmaklig demonstration som samma förbund arrangerade för ett och ett halvt år sedan. Jag bodde vid den tiden i Östergötland, där ett stödboende för hemlösa skulle rivas till för att ersättas med bostadsrätter. Tillsammans med andra som tyckte att detta var förjävligt deltog jag i protester vid stödboendet. Även MUF protesterade – men inte mot rivningen (som deras moderparti klubbat igenom) utan mot ”pöbeln”. Fyra moderater var på plats, med sig hade de en banderoll med texten ”Klipp er och skaffa ett jobb!”. Det är så löjligt att jag inte känner att jag behöver kommentera det närmare, texten talar sitt tydliga språk.

Det har varit dåligt med uppdateringar från mig på sistone, både här och på Vardagspussel. På senaste tiden har jag varit rätt upptagen med att leta jobb, eftersom jag hatar mitt nuvarande som pesten. Att några av mina arbetskamrater kommer att sluta gör inte direkt saken bättre. Därför skriver jag just nu ansäkningar maniskt och springer på anställningsintervjuer dagarna i ända. Det låter kanske lovande, men många bemanningsföretag och liknande gör intervjuer på löpande band, så det behöver inte betyda ett skit. Klippt mig har jag förresten också gjort…

Se även Ung vänsters blogg.

Annonser

4 svar to “Klipp er och skaffa ett jobb!”

 1. dean Says:

  jag håller tummarna för dig. och himlar med ögonen åt muff; har de inget vettigt och samhällsnyttigt att ägna sin tid åt?

 2. Krastavac Says:

  ”Det har varit dåligt med uppdateringar från mig på sistone, både här och på Vardagspussel”

  meh! Anschluss bitte meine Genosse! (skoltyska äger).
  Plan och jag la båda ner våra individuella bloggar till förmån för kollektivet på Vardagspussel. Du kan importera ALLA dina inlägg härifrån (med tillhörande kommentarer) till Pusslet faktiskt. 😛

 3. snatterskan Says:

  Krastavac – Jo, jag vet, men jag vill inte. Jag vill skriva om olika saker på de olika bloggarna. Det har inte varit någon markant skillnad hittills, men jag vill gärna skriva om konst och lite andra grejer här. Men vi får se hur det utvecklas.

 4. Krastavac Says:

  Man får ju skriva om konst på pussel också. Men okej då 😛


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: