Vila i frid, Cyklopen

november 30, 2008

Några korta ord mitt i natten: jag kom nyligen från Högdalen, där kulturhuset Cyklopen brunnit ner till grunden. Känner mig väldigt illa till mods efter att ha sett de sista lågorna släckas. Efter ett samtal med brandkåren på plats kan jag också bekräfta det många säkert misstänker: att branden var anlagd. Det började brinna någon gång vid 19, och brandmännen var på plats en kvart senare. Vid det laget var det redan så pass illa att huset omöjligt kunde räddas. Så snabbt brinner det helt enkelt inte vid olyckshändelser.

Det är, i samhället i stort, turbulenta tider nu, och det gäller att vi håller ihop. Kärlek och omtanke åt alla er i Kulturkampanjen som lagt ner så oerhört mycket tid och energi på arbetet med Cyklopen. Må huset vila i fred, men låt oss också trappa upp kampen mot nazism och fascism.

Annonser

2 svar to “Vila i frid, Cyklopen”


  1. […] ha skrivit om nazisternas fruktansvärda attentat mot en barnfamilj i samma Stockholmsförort som kulturhuset Cyklopen låg i. Bra det. Till de mer utförliga och välskrivna inläggen hör Dagens Konflikts […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: